Pomoč - navodila

 

Pregledovanje oglasov. 2

Vrstni red. 2

Čas objave oglasov. 2

Prikaz. 2

Fakulteta. 2

Prikaz oglasa  na zemljevidu mesta. 2

Sporočilo najemodajalcu. 3

Izpis oglasov. 3

Posamezen oglas. 3

Več oglasov skupaj 3

WWW strani najemodajalca. 3

Stran za prikaz lege oglasa na zemljevidu.. 3

Sporočilo lastniku oglasa. 4

Zapomni si moje podatke. 4

Novi uporabnik. 4

Samodejna prijava. 4

Oddaja novega oglasa. 4

Tipi oglasov. 4

Gosti 4

Uporabniki 4

Plačani oglas. 5

Oglasi sponzorjev. 5

Oglasi z stalno pozicijo. 5

Vnos novega oglasa - podatki 5

Vnos novega oglasa – lokacija-1. 6

Vnos novega oglasa – lokacija-2. 6

Vnos novega oglasa – fotografije. 6

Vnos novega oglasa – zaključek. 7

Plačilo oglasa. 7

Plačilo oglasa – položnica. 7

Plačilo oglasa – Moneta. 7

Potrjevanje – podaljševanje oglasov. 7

Sprememba – izbris oglasa. 8

Uporabniki 8

Urejanje s pomočjo številke oglasa. 8

Uporabniške strani 8

Prijava  8

Izgubljeno geslo. 8

Odjava. 8

Aktivni (objavljeni) oglasi 9

Neaktivni (neobjavljeni) oglasi 10

Moji uporabniški podatki 10

 

Pregledovanje oglasov

Vrstni red

Objavljeni oglasi so razvrščeni v vrstni red glede na skupino kateri pripada lasnik oglasa. Oglasi niso razvrščeni po vrstnem redu odddaje, določene skupine oglasov samodejno rotirajo.

Kazalo

Čas objave oglasov

Oglasi so objavljeni od 14 do 30 dni. Datum oglasa podaja podatek zadnje spremembe ali pa potrditve oglasa z strani naročnika. Novi oglasi so označeni z oznako »NOVO«

Kazalo

 

Prikaz

Pri prvem obisku strani so prikazani vsi oglasi za predhodno izbrano mesto. Po želji lahko prikaz omejite, le na tiste, ki ustrezajo vašim iskalnim pogojem z uporabo menija na levi strani strani.

Kazalo

 

 

Z izbiro tipa stanovanja, spola in prikaza samo subvencioniranih nastanitev lahko prikaz oglasov zožite le na iskane. Vse oglase ponovno prikažete z klikom na ukaz »Prikaži vse oglase«

 

 

Fakulteta

Z izbiro vaše fakultete vam bo pri oglasih, ki imajo vnešeno pozicijo prikazana oddaljenost od fakultete, prav tako pa bo izbrana fakulteta prikazana tudi na karti ob lokaciji oglasa.

Kazalo

 

Prikaz oglasa  na zemljevidu mesta

V kolikor je za oglas vnešena njegova lega, lahko lokacijo oglasa na zemljevidu mesta pogledate z klikom na ukaz »Prikaži na zemljevidu«, v spodnjem desnem vogalu strani.

Kazalo

 

 

 

Sporočilo najemodajalcu

V kolikor želite poslati elektronsko sporočilo lastniku oglasa, lahko to naredite z klikom na ukaz »Pošlji sporočilo najemodajalcu«. V novem oknu lahko pošljete sporočilo enako kot običajen e-mail.

Kazalo

 

Izpis oglasov

Posamezen oglas izpišete z klikom ukazom »Samo aktiven oglas« v meniju »Izpis oglasov«. Po kliku se vam odpre novo okno z oglasom pripravljenim za tiskanje. Tiskanje izvedete z klikom na ukaz »izpis« v novem oknu ali pa z ukazom za izpis vašega brskalnika, v kolikor je za oglas vnešena lokacija se vam na izpisu izriše tudi lega stanovanja na zemljevidu.

 

Več oglasov skupaj lahko izpišete tako, da pri oglasih, ki jih želite izpisati, z klikom na ikono tiskalnika v oglasu, oglas označite za izpis. Z klikom na ukaz »Vse označene oglase« v meniju »Izpis oglasov« izpišete vse oglase, ki ste jih izbrali.

Kazalo

 

WWW strani najemodajalca

V kolikor ima najemodajalec lastno spletno stran, jo lahko odprete z klikom na to povezavo.

Kazalo

 

Stran za prikaz lege oglasa na zemljevidu

Na strani z prikazom lege stanovanja na zemljevidu je poleg osnovnih podatkov podana tudi lega vaše fakultete. V kolikor se na zemljevidu pojavijo pušččice vam le te kažejo smer proti stanovanju ali fakultetet. Po zemljevidu se premikate z klikom na smerne puščice v desnem spodnjem vogalu strani.

 

Pomen posameznih gumbov:

Premik karte - majhen

Premik karte - velik

Premakni karto na center mesta

Povečaj

Pomanjšaj

Izpiši oglas


Z klikom podatke oglasa se prikaz vrne na prvi prikaz. Na stran z oglasi se vrnete z klikom na gumb
»Nazaj k oglasom«.

Kazalo

 

Sporočilo lastniku oglasa

Na tej strani lahko lastniku oglasa-najemodajalcu pošljete sporočilo na njegov elektronski naslov. V polje E-mail vnesete vaš elektronski naslov kamor vam lahko najemodajalec odgovori, po želji lahko vnesete telefone. Polje zadeva in telo sporočila sta obvezna podatka. Pred pošiljanjem je potrebno pravilno prepisati varnostno kodo v spodnjem levem vogalu strani. Sporočilo lahko pošljete z klikom na gumb »Pošlji sporočilo«.  

 

Zapomni si moje podatke vam omogoča, da se bodo vaši podatki samodejno ispisali kadarkoli boste poslali sporočilo najemodajalcu.

Kazalo

 

Novi uporabnik

Da bi lahko  svoje oglase spreminjali in z njimi opravljali, vas mora spletna stran spoznati kot lastnika oglasa. Tako bodo vsi vaši oglasi dostopni na vaši uporabniški strani, oglasi ki niso več aktualni pa bodo lahko ostali spravljeni na strežniku.

Da bi vam lahko omogočili navedeno, si morate izbrati uporabniško ime in geslo. Za uporabnike ni zahtevan noben osebni podatek. Podatki o imenu in telefonskih številkah so namenjeni izključno za uporabo v prikazu oglasov, zato jih navedite takšne kot jih želite imeti objavljene. Na vaši uporabniški strani jih lahko kadarkoli spremenite ali izbrišete.

 

Samodejna prijava  v kolikor izberete to opcijo vam ob prijavi na vašo uporabniško stran ali ob oddaji oglasa ne bo potrebno vpisovati uporabniškega imena in gesla, strežnik vas bo spoznal preko 'kolačka', ki se shrani na vašem računalniku.

OPOZORILO: Funkcijo samodejne prijave izberite le v kolikor dostopate do strani z računalnika, do katerega imate dostop samo vi, saj bo v nasprotnem primeru imel dosotop do vaših oglasov vsak uporabnik računalnika.

Kazalo

 

Oddaja novega oglasa

Tipi oglasov

Pred oddajo oglasa morate izbrati tip oglasa. Na razpolago so štiri različne vrste objave.

 

Gosti – oglas namenjen obiskovalcem, ki ne želijo pridobiti uporabniškega imena in gesla, je najenostavnejša oblika oglasa, ki bo v prihodnosti umaknjena. Ta tip oglasa je objavljen v zadnji skupini vrstnega reda oglasov in se z novodospelimi oglasi pomika nazaj.

Ker je registracija uporabnika brezplačna in popolnoma anonimna vam odsvetujemo uporabo te vrste oglasov. Za ta tip oglasa je omogočena le minimalna funkcionalnost. Oglas je brezplačen.

 

Uporabniki – oglas namenjen vsem, ki že imate uporabniško ime in ne želite plačane objave. Ta vrsta oglasov je uvrščena v tretjo skupino vrstnega reda oglasov za vsemi plačanimi oglasi in se z objavo novih oglasov pomika nazaj. Objava fotografij in števci ogledov, izpisov in sporočil niso omogočeni. Oglasi niso objavljeni na vstopni strani pod rubriko zadnji oglasi. . Oglas je brezplačen.

 

Plačani oglas – je oglas z vsemi funkcijami, ki jih omogoča spletna stran. Oglasi v tej skupini samodejno rotirajo in se izmenično pojavljajo na prvih mestih v skupini, prav tako pa se prikazujejo posebaj na vstopni strani.

Oglas omogoča objavo fotografij, omogočeni so števci ogledov, izpisov, sporočil in povezav. Dovoljena je povezava na vašo lastno spletno stran, z objavo plačanega oglasa pa vam je omogočen  dostop do statistike cen in stroškov za obdobje treh mesecev.

 

Oglasi sponzorjevso enakovredni plačanim oglasom, le da imajo sponzorji v zameno za podporo spletni strani pravico do objave večih oglasov za določeno časovno obdobje.

 

Oglasi z stalno pozicijo – so oglasi na prvi strani oglasov, katerih pozicija se ne spreminja. Za objavo takšnega oglasa se obrnite na nas elektronski naslov.

 

Primerjava posameznih vrst oglasov je na voljo na strani kjer izberete tip oglasa, ki ga želite oddati.

Kazalo

 

Vnos novega oglasa - podatki

Na strani za vnos novega oglasa je potrebno vnesti naslednje podatke:

 

Tip sobe ali stanovanja – izberite tip ki najbolj ustreza vaši nepremičnini

 

Mesto – izberite mesto kjer se nahaja nepremičnina. V kolikor mesto ni na voljo izberite možnost »Ostali kraji« , ime kraja boste vnesli v zgornjem desnem vogalu strani.

 

Lokacija – vpišite predel mesta kjer se nahaja nepremičnina kot.npr. Center, Bežigrad, Tezno...

 

Ulica – vpišite ulico in hišno številko kjer se nahaja nepremičnina

 

Najemnina – vpišite znesek najemnine, ter izberite enoto cene

 

Stroški - vpišite znesek dodatnih stroškov, ter izberite enoto cene. V kolikor se stroški obračunavajo po porabi vpišite približni mesečni znesek

 

Fiksni stroški – v kolikor se stroški plačujejo v naprej dogovorjenem stalnem znesku označite to polje.

 

Subvencija – v kolikor ste kot najemodajalec pridoboli možnost za Subvencioniranje bivanja pri zasebnikih in imate prosta subvencionirana ležišča označite to polje.

 

Željeni spol najemnika – označite vse spole, ki ste jih pripravljeni sprejeti.

 

Velikost – vpišite velkost sobe ali stanovanja v m2.

 

Predplačilo – izberite predplačilo. V kolikor želite navesti znesek, ga izberite in vpišite v spodnje polje, ter izberite enoto cene.

 

Varščina – v kolikor zahtevate varščino vpišite znesek varščine

 

Skupaj v stan – vpišite koliko oseb je lahko največ v stanovanju

 

Prosto za – vpišite za koliko oesb je še prosto

 

Sprejemmamo posameznike – v kolikor vašo sobo ali stanovanje oddajate po posteljah in ga ni potrebno najeti v celoti označite to polje

Kazalo

 

 

Vnos novega oglasa – lokacija-1

V kolikor za vaš kraj obstaja prikaz na zemljevidu se vam bo za vnosom podatkov odprla stran za vnos lokacije. Na prvi karti kliknite približno na mesto, kjer se soba ali stanovanje nahaja, tako da se vam bo lahko prikazala detaljnejša karta.

V kolikor lege na karti ne želite vnesti kliknite na gumb »Brez vnosa lokacije«.

Kazalo

 

Vnos novega oglasa – lokacija-2

Na podrobnejši karti kliknite na lokacijo vaše sobe ali stanovanja. Karto lahko premikate z smernimi pušcicami in povečate z gumbom za povečavo. Z novim klikom na karto se lokacija spremeni na mesto klika. Ko ste z vnosom zadovoljni pritisnite gumb »Naprej«

Kazalo

 

Vnos novega oglasa – fotografije

Oglasu lahko dodate do tri fotografije velikosti do 200kB. Fotografije naj ne bodo širše kakor 500px. Fotografija, ki jo želite dodati mora biti shranjena na vašem računalniku.

Z klikom na gumb »Brskaj...« ali »Browse...« se vam odpre okno v katerem izberete fotografijo na vašem računalniku ter izbor potrdite – pot do fotografije se izpiše v praznem polju. Da bi fotografijo dodali k oglasu morate pritisniti gumb »Prenesi fotografijo«. V kolikoe je prenos uspešen se fotografija prikaže v enem izmed okvirčkov.

 

Že prenešeno fotografijo lahko izbrišete z gumbom »izbriši« in vnesete novo. Po zaključenem vnosu nadaljujete z gubom »Naprej«.

Kazalo

 

Vnos novega oglasa – zaključek

Po vnešenih vseh podatkih, se vam prikaže oglas tekšen kot bo objavljen. Z gumbom »Nazaj« se lahko vrnete na prejšnje korake vnosa ali pa vnos zaključite. V kolikor gre za plačljivi oglas je potrebno še izbrati način plačila.

Kazalo

Plačilo oglasa

Ob zaključku vnosa plačanega oglasa morate izbrati način plačila oglasa. Oglas bo dokler plačilo ni izvedeno imel status brezplačnega oglasa. Plačilo lahko izvedete kadarkoli tudi na vaši uporabniški strani.

Plačilo oglasa – položnica

V kolikor izberete plačilo oglasa preko položnice, se vam bo prikazala izpolnjena položnica za plačilo objave. Prosimo da ste pozorni na sklic plačila, saj spletna stran tako določi kateri oglas je bil plačan. Na vaš elektronski naslov je ob prikazu položnice poslano sporočilo z vsemi podatki za plačilo in vzorcem položnice. Plačilo lahko izvedete na katerem koli plačilnem mestu v državi z plačilnim nalogom (Obrazec  BN 01), ki ga ispolnite kot je prikazano na sliki.

Kazalo

 

Plačilo oglasa – Moneta

Oglas lahko plačate z Moneto preko mobilnega telefona ponodnikov Mobitela ali Debitel. Pri plačilu se ravnajte po navodilih Monete. Moneto imajo vklopljeno vsi naročniki navedenih ponudnikov.

Kazalo

 

Potrjevanje – podaljševanje oglasov

Vaš oglas bo objavljen od 21 do 38 dni po oddaji oglasa, odvisno od obdobja objave. Sedem dni pred potekom objave, vam bomo na vaš elektronski naslov poslali sporočilo z povezavo s po pomočjo katere boste oglas podaljšali. V kolikor oglasa ne boste podaljšali se bo umaknil iz objave med vaše neaktivne oglase. Oglas lahko kadarkoli ponovno objavite ali podaljšate na vaši uporabniški strani. Vsaka sprememba oglasa se hkrati šteje tudi kot potrditev oz. podaljšanje oglasa.

 

OPOZORILO – PLAČANI OGLASI: pri plačilu oglasa plačate objavo oglasa do določenega datuma, vendar morate oglas kljub temu potrjevati, sa se v nasprotnem primeru smatra, da nepremičnina ni več razpoložljiva, V primeru umika oglasa zaradi nepotrditve lastnika, tečejo plačani dnevi ne glede na umik oglasa, ponovna objava s statusom plačanega oglasa pa je mogoča le do datuma navedenega ob plačilu oglasa.

Kazalo

 

Sprememba – izbris oglasa

Uporabniki

Uporabniki lahko svoje oglase urejajo, umaknejo iz objave in izbrišejo na uporabniških straneh portala.

Kazalo

 

Urejanje s pomočjo številke oglasa

Na strani »Uredi oglas« lahko do urejanja oglasa dostopajo vsi najemodajalci preko številke oglasa in gesla oglasa. Uporabniki ki imajo uporabniško ime bodo samodejno preusmerjeni na svojo uporabniško stran, gosti pa bodo lahko oglas uredili na servisni strani, ki ponuja bistveno manj možnosti in ne omogoča hranjenja oglasov.

Kazalo

 

Uporabniške strani

Prijava

Dostop do uporabniških strani je mogoč le uporabnikom ob vpisu pravilnega uporabniškega  imena in gesla. Za lažje delo lahko ob prijavi izberete možnost »Zapomni si prijavo« in strežnik vas bo prepoznal brez vpisa gesla in uporabniškega imena. V kolikor se na stran neuspešno prijavite večkrat kot je dovoljeno število zavrnitev, morate brskalnik popolnoma zapreti in se na naše strani ponovno povezati.

 

OPOZORILO: Funkcijo samodejne prijave izberite le v kolikor dostopate do strani z računalnika, do katerega imate dostop samo vi, saj bo v nasprotnem primeru imel dosotop do vaših oglasov vsak uporabnik računalnika.

Kazalo

 

Izgubljeno geslo

V kolikor se ne spomnite vašega uporabniškega imena in gesla, jih lahko ponovno pridobite z klikom na povezavo »izgubil sem geslo«. Na strani za povrnitev gesla je potrebno vpisati le eden izmed vaših podatkov, ki se nahaja na našem strežniku in strežnik vam bo poslal vaše uporabniško ime in geslo na vaš elektronski naslov.

Kazalo

 

Odjava

Dostop do vaše uporabniške strani je mogoč le z geslom ali pa z samodejno prijavo. V kolikor stran zapuščate lahko sejo prekinete z klikom na gumb odjava.

OPOZORILO: V kolikor se z uporabniške strani ne odjavite, bo kljub temu da greste na drugo stran, vsak uporabnik vašega računalnika  imel dostop do vaše strani do poteka seje (približno 10-20min)

Kazalo

 

Aktivni (objavljeni) oglasi

Ta del strani prikazuje in omogoča upravljanje z oglasi, ki so objavljeni (vidni) na naših straneh.

Oglasi so prikazani v vrsticah. Posamezen oglas izberemo z klikom na vrstico. Izbran oglas se obarva v temno barvo.

V tabeli so navedeni nasledni podatki oglasa:

- številka, tip in naslov

- Kat – vrsta objave oglasa

- Stran objave - stran oglasov kjer je oglas trenutno objavljen

- Objava do - datum do katerega bo oglas objavljen v kolikor ga ne podaljšate

- Plačan do – datum do katerega je oglas lahko objavljen po statusom plačanih oglasov

- Števci – števci ogledov izpisov ....

 

Določene funkcije so na razpolago le pri plačanih oglasih,

 

Z aktivnimi oglasi upravljate s pomočjo ukaznih gumbov:

Novi oglas – oddaja novega oglasa

 

Pokaži oglas – v novem oknu se pokaže oglas kot je objavljen na naših straneh

 

Podaljšaj objavo – objava oglasa se podaljša za novo 21-38 dnevno obdobje

 

Popravi – odpre se stran za spreminjanje označenega oglasa

 

Umakni – označeni oglas se premakne med neaktivne oglase. Oglas ni prikazan na naših straneh, vendar ostane shranjen na strežniku, ter ga lahko kadarkoli ponovno objavite.

 

Izbriši – Izbris oglasa. Oglas nepovratno izbrišete iz strežnika. Podatkov ne morete povrniti. Plačanega oglasa ni mogoče izbristi do poteka plačanega obdobja, temveč, ga je možno iz objave le umakniti.

 

Plačaj oglas (Podaljšaj plačilo) – Izvedba plačila za oglas, ki še ni plačan. V kolikor pri že plačanem oglasu  izberete »Podaljšaj plačilo«  se bo plačanem obdobju vašega oglasa prištelo število dni, ki jih vsebuje plačana objava..

 

Spremeni v ogl. Sponzor IIa – brezplačen oglas lahko spremenite v oglas sponzorja. Omogočeno le za uporabnike s statusom sponzorja.

 

Spremeni v plačan oglas IIb – brezplačen oglas ali oglas sponzorja  lahko spremenite v plačan oglas. Do izvedbe plačila ima oglas status brezplačnega oglasa.

 

Spremeni v brezplačen oglas –oglas sponzorja  lahko spremenite v brezplačen oglas. Funkcija je pomembna v kolikor že imate objavljeno vaše maksimalno število oglasov in želite objaviti novi oglas. V tem primeru lahko enega izmed vaših oglasov spremenite v brezplačnega in pridobite prosto mesto za plačano objavo.

Kazalo

 

 

Neaktivni (neobjavljeni) oglasi

Ta del strani prikazuje in omogoča upravljanje z oglasi, ki so na strežniku le shranjeni vendar na spletnih straneh niso vidni.

Oglasi so prikazani v vrsticah. Posamezen oglas izberemo z klikom na vrstico. Izbran oglas se obarva v temno barvo.

 

 

Pokaži oglas – v novem oknu se pokaže oglas kot bi bil  kot aktiven objavljenjen na naših straneh

 

Objavi – označeni oglas se premakne med aktivne oglase. Oglas postane viden na spletnih straneh.

 

Izbriši – Izbris oglasa. Oglas nepovratno izbrišete iz strežnika. Podatkov ne morete povrniti.

Moji uporabniški podatki

Ta del strani je namenjen podatkom o uporabniku.

Obvezni podatki:

Podatki, ki so obvezni zaradi delovanja strani. Uporabnik lahko spremeni elektronski naslov in svoje geslo.

 

Neobvezni podatki:

Ti podatki so namenjeni zgolj prikazu v oglasu. V kolikor jih ispolnite se bodo samodejno vnesli ob vnosu oglasa, zato jih vpišite tako kot se naj vidijo v oglasu.

 

 

Shrani spremembo – Spremebo, ki ste jo vnesli v vaših podatkih je potrebno shraniti z klikom na ta gumb, v nasprotnem primeru ne bo shranjena. Ob uspešnem shranjenju spremembe, se e-mail in geslo avtomatsko spremenita v vseh vaših podatkih.

 

Uporabi v vseh oglasih – Spremeba, neobveznih podatkov se ne vnese samodejno v vaše oglase. V kolikor hočete podatke v vseh vaših oglasih uskladiti z na   tej strani navedenimi, kliknite na ta gumb.

Kazalo